Zwanger suppen Supcoach

In de zomer is niets zo fijn om tijdens de warme dagen verkoeling te zoeken op en in het water. Ook als je zwanger bent. Of juist als je zwanger bent. Doorgaans heb je het toch een paar graadjes warmer dan niet-zwangere vrouwen. En hoe leuk is het om een lichte activiteit te ondernemen, zoals suppen? In deze blog geef ik antwoord op de vraag of je als zwangere vrouw tijdens je zwangerschap kunt suppen.


Zwanger suppen

Allereerst wil ik beginnen dat het voor iedere zwangere vrouw goed is om te blijven bewegen tijdens de zwangerschap. Je maakt geluksstofjes aan en je houdt je conditie op peil. Dit komt niet alleen je zwangerschap, maar ook je bevalling zeker ten goede. En voor je baby is het ook fijn als mama zich fit, energie en blij voelt ­čÖé De richtlijn die ik hanteer als Supcoach bij het geven van mijn supcoaching sessies is dat zwangere vrouwen tot 20 weken met mij mee het water op mogen. Mits fit genoeg en geen sprake is van complicatie tijdens de zwangerschap.

Het antwoord is dus: Ja, je kunt suppen tijdens je zwangerschap!


Bewegen zwanger suppen Supcoach

Suppen tot en na 20 weken zwangerschap

Tot wanneer en hoe lang je kunt suppen als je zwanger bent verschilt per persoon. Heb je al sup ervaring, ben je sportief en heb je geen fysieke klachten? Dan kun je in mijn ogen ook na 20 weken zwangerschap suppen. Het belangrijkste is om je lichaam en je energie goed in de gaten te houden.

Je lichaam geeft heel goed aan wat het wel en niet kan. Zo is sjouwen met een zwaar supboard niet zo’n goed idee. Laat je partner of degene met wie je gaat suppen je supboard tillen (ja, ik weet dat je het zelf kunt en onafhankelijk bent, maar laat een ander het zware werk doen en geniet van deze heerlijke periode waar anderen graag dingen voor je doen ­čśë )

En neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Als zwangere heb je meer trek en zeker tijdens warme dagen wil je je vochthuishouding op peil houden en is het belangrijk dat je veel drinkt!

.


Vijf tips voor suppen tijdens je zwangerschap

 1. Begin met suppen voordat je zwanger raakt.
  Denken jij en je partner erover om zwanger te worden? Begin dan nu met suppen! Het liefst probeer je geen nieuwe sporten uit terwijl je zwanger bent.
 2. Doe rustig(er) aan.
  Raak je buiten adem? Doe dan rustiger aan of ga minder lang suppen. Houd rekening met het feit dat je zwanger bent.
 3. Sup samen met iemand.
  Ga niet alleen op pad. Stel dat er iets gebeurd, is het fijn dat iemand je kan helpen. Daarbij is het nog gezelliger ook!
 4. Weet wanneer te stoppen en, bij twijfel, overleg met je verloskundige en/of behandelend arts.
  Afhankelijk van hoe jouw zwangerschap zich ontwikkeld, is het niet per definitie mogelijk om tijdens alle 3 trimesters te suppen. Over het algemeen voelen de meeste vrouwen zich het fitst tijdens het tweede trimester. Overleg altijd met je verloskundige of behandelend arts of suppen voor jou mogelijk is. Als dat mag, maar je hebt moeite om je balans te vinden/houden door weinig ervaring of je groeiende buik, dan is het tijd om te stoppen. Je kunt beter geen activiteiten uitvoeren waarbij de kans op vallen tijdens je zwangerschap wordt vergroot.
 5. Have fun!
  Als je je goed voelt, ga zo vaak suppen als je kan! Voor je het weet, is je kleine wondertje er en zul je het suppen even moeten laten voor wat het is. Nu kun je nog lekker, zonder al teveel geplan en geregel, genieten van het suppen, de natuur, de rust en ontspanning en van de kleine in je buik!

.

Mijn eigen zwangerschap

Op dit moment ben ik zelf 25 weken zwanger en sup ik met veel plezier. Ik houd goed rekening met mijn lichaam en neem meer pauzes. Tussendoor ga ik zitten of languit liggen op het supboard, heerlijk! Ik kijk goed uit met afstand houden ten opzichte van anderen. Ik wil natuurlijk niet dat er iemand tegen mij aan valt. Ik sup al zo lang dat ik veel vertrouwen heb en niet bang ben om te vallen. Wat mij betreft sup ik tot het einde van mijn zwangerschap, maar ik forceer niks.

Suppen zwangerschap Supcoach


Meer informatie

Wil je meer informatie over suppen (icm je zwangerschap)? Wat je beter wel/niet kunt doen? Of wil je een supcoaching sessie plannen? Ik help je graag!