Van maandag 25 t/m 29 september is de Nationale Vitaliteitsweek. Tijdens deze vijf dagen is er aandacht voor het vergroten van vitaliteit en meer verbinding in het Nederlands bedrijfsleven. Dat brengt me op de vraag: hoe vitaal ben jij? En wat kun je eraan doen om (nóg) vitaler te worden?


Thema van dit jaar: veerkracht

Over iets minder dan een maand start op maandag 25 september de Nationale Vitaliteitsweek 2023! Een week die in het teken staat van vitaliteit. En met name bedoeld is om werkend Nederland bewust te maken hoe belangrijk het is om je vitaal te voelen én te blijven. Het thema van de Nationale Vitaliteitsweek van 2023 is veerkracht. Steeds meer mensen ervaren psychische klachten, denk aan stress-gerelateerde klachten, overspannenheid of burn-out. Ik heb hier zelf ook mee te maken gehad en weet als geen ander hoeveel impact langdurige stress en spanning op je lichaam en geest heeft. Met kleine aanpassingen kun je al snel meer werkplezier en minder werkstress ervaren.


Suppen houd je vitaal

De oplossing is dichterbij dan je in eerste instantie denkt: buiten de muren van het kantoor. In de natuur. De natuur – én met name water – heeft een bewezen positieve invloed op je welzijn. Fysiek én mentaal. Door fysiek te bewegen, in de natuur, werk je aan je mentale conditie: ontspanning door inspanning. Door op het supboard te stappen, creëer je letterlijk en figuurlijk even afstand tot het werk. Het zorgt voor vernieuwde energie en nieuwe ideëen, waardoor het weer gaat stromen. Suppen past in een bewuste en gezonde levensstijl. Op de sup ben je altijd in het moment. Je ervaart de rust en ruimte om te voelen – een bewustzijn – waardoor je tot jezelf komt. Met de focus op plezier, wordt tijdens een supsessie ontspannen met bijvoorbeeld supyoga, meditatie en mindfullness oefeningen. Druk regelmatig op de pauze-button (voor je werknemer(s)) en pluk (beiden) de vruchten van dit speelkwartier. Buiten spelen was nog nooit zo leuk!


Maak kennis met supcoaching tijdens de Vitaliteitsweek

Als Supcoach reik ik jou(w werknemer) de peddel om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Terug naar balans en ontspanning – via lifecoaching sessies op het water. Tijdens het suppen leer ik je technieken om te ontspannen. Niet alleen op het water, maar ook als je aan het werk bent of thuis. Ook geef ik handvatten om te werken aan je eigen veerkracht.

Vitaliteit is één van mijn kernwaarden en hier begeleid ik mensen dan ook heel graag in. In het verleden heb ik workshops rondom dit thema en tijdens de Vitaliteitsweek mogen verzorgen voor o.a. Fontys en Tint. Werk jij voor een organisatie die vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan? Wil jij op een lichaamsgerichte manier aan de slag met vitaliteit? Benader mij gerust! Ik verzorg met alle liefde een supcoaching workshop tot max. 8 deelnemers, een lezing of 1 op 1 coaching voor jou of je werknemer(s).