Over Supcoach

In een notendop

Paula van Loon // 34 jaar // woont in Eindhoven

WAT DOET SUPCOACH?

Mijn verhaal

Na een – op het oog – succesvolle carriere in de online wereld kwam ik in 2017 thuis te zitten zonder baan. Ik speelde al langer met het idee om een eigen bedrijf te starten, maar ik durfde niet. Onzekerheid en angst hielden me tegen. Een paar jaar ervoor was ik overspannen / burn-out geweest en ik voelde dat ik niet meer op de ‘oude manier’ verder kon. Ik ontdekte SUPpen (Stand Up Paddling) en was meteen verkocht! Het gevoel van vrijheid op het water had ik nooit eerder zo ervaren. Ik coachte al een tijdje jongeren via Go4it! en zag hoe een van de jongeren zichtbaar opbloeide toen ik hem mee het water op nam. Ik voelde dat ik hier meer mee wilde doen. “Als ik me zo goed voel door het suppen, en deze jongen ook, dan kunnen meer mensen hier toch baat bij hebben?”, dacht ik. En zo ontstond het idee voor Supcoach.

Wil je mijn volledige verhaal lezen? Lees dan mijn blog.

Missie: uit je hoofd, in je lijf

Het is mijn droom om (jong)volwassenen die vastlopen in hun (werk)leven letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Wanneer je vastloopt, zit je doorgaans (te)veel in je hoofd en ben je het contact met je lichaam kwijt. Door te bewegen, maak je ruimte in je hoofd. Suppen hielp mij mijn balans te (her)vinden. Alles draait bij het suppen om balans, zonder balans val je om. De positieve ervaring die ik heb opgedaan wil ik doorgeven in supcoaching.


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love” – Jim Carrey


Moment van rust

In een tijd waar (werk)stress beroepsziekte nummer één is, biedt supcoaching een moment van rust. Iets doen wat helemaal los staat van werk of studie helpt bij stress. Wist je dat langdurige stress uiteindelijk leidt tot hart- en vaatziekten? Stress is dus niet iets dat alleen in ons hoofd speelt, maar zich ook fysiek uit (op termijn). Daar moeten we iets mee in mijn ogen.

Bewegen met plezier

Ik bied losse Supcoach sessies en pakketten aan, gericht op beweging en plezier. We gaan niet de zwaarte ‘van het probleem’ in, maar zoeken juist de ruimte en vrijheid op door beweging, stil zijn en contact maken met het lichaam en de natuur. Hierdoor ervaar je innerlijke rust. Door letterlijk uit je comfortzone te stappen, boost je je (zelf)vertrouwen! En die positieve ervaring neem je weer mee in je werk en relaties.


“Wat je geeft, krijg je terug”


Vrijwilligerswerk

Ik geloof dat wat je geeft, je ook weer terugkrijgt. Mijn advies: geef daarom zoveel mogelijk aan anderen, waarbij je jezelf niet uit het oog verliest natuurlijk. Om die reden ben ik vrijwilliger als:

Opleidingen en cursussen

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd die me uiteindelijk brachten tot het ondernemerschap. Bovenal ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van overspannenheid, burn-out, hooggevoeligheidpesten en je leven een andere richting geven.

Opleidingen

  • Gecertificeerd SUP-instructeur vlakwater bij het Watersportverbond (2017)
  • HBO ICT Media design / IMD (afgerond in 2011)
  • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening / SPH (2002-2005)

Ben je nieuwsgierig naar mijn volledige werkervaring en achtergrond? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Cursussen en trainingen

  • Meditatie trainingen, waaronder 10-daagse Vipassana cursus (2018)
  • Persoonlijke intuïtieve ontwikkeling – Instituut CAM (2017)
  • Training tot jongerencoach bij Go4it! (2016)
  • Hartgericht Leven jaartraject in groepsverband (2013-2014)
  • Mindfulness training (2012)

Uit persoonlijke interesse heb ik diverse trainingen en cursussen bijgewoond op het gebied van zelfontwikkeling, (zelf)liefde en persoonlijke groei. Ook heb ik deelgenomen aan familieopstellingen, yogasessies en ademtrainingen.

Overig


Benieuwd naar de lesinhoud, vormen (losse les of pakket) en prijzen? Bekijk de prijzenpagina!