image00051

Supcoach in een notendop


✔  Paula van Loon (38 jaar), woont in Eindhoven
✔  Oprichtster van Supcoach: combineert suppen en coaching sinds 2018, als eerste in Nederland
✔  Gek op de natuur en met name water is ‘my happy place’
✔  Hooggevoelig (HSP), empatisch en kan goed luisteren
✔  Speels, woordgrappenkoningin en zo gek als een deur 😛
✔  Zangeres in rock-coverband Sweet ’n Sour
✔  Naast supinstructrice & coach ook werkzaam als tekstschrijver
✔  Sinds 2020 mama van zoontje Loet

Mijn verhaal

Na een – op het oog – succesvolle carriere in de online wereld kwam ik in 2017 thuis te zitten zonder baan. Ik speelde al langer met het idee om een eigen bedrijf te starten, maar ik durfde niet. Onzekerheid en angst hielden mij tegen. Een paar jaar ervoor was ik overspannen / burn-out geweest en ik voelde dat ik niet meer op de ‘oude manier’ verder kon. Ik ontdekte suppen (Stand Up Paddling) en was meteen verkocht! Het gevoel van vrijheid op het water had ik nooit eerder zo ervaren. Ik coachte al een tijdje jongeren via Go4it! jongerencoaching en zag hoe een van de jongeren zichtbaar opbloeide toen ik hem mee het water op nam. Ik voelde dat ik hier meer mee wilde doen. “Als ik me zo goed voel door het suppen, en deze jongen ook, dan kunnen meer mensen hier toch baat bij hebben?”, dacht ik. En zo ontstond het idee voor Supcoach.

 

Wil je mijn volledige verhaal lezen? Lees dan mijn blog.

“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love”

– Jim Carrey

Missie: uit je hoofd, in je lijf

Het is mijn droom om (jong)volwassenen die vastlopen in hun (werk)leven letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Wanneer je vastloopt, zit je doorgaans (te)veel in je hoofd en ben je het contact met je lichaam kwijt. Door te bewegen, maak je ruimte in je hoofd. Suppen hielp mij mijn balans te (her)vinden. Alles draait bij het suppen om balans, zonder balans val je om. De positieve ervaring die ik heb opgedaan wil ik doorgeven in supcoaching.

Moment van rust

In een tijd waar (werk)stress beroepsziekte nummer één is, biedt supcoaching een moment van rust. Iets doen wat helemaal los staat van werk of studie helpt bij het verlagen van stress. Wist je dat langdurige stress uiteindelijk leidt tot hart- en vaatziekten? Stress is dus niet iets dat alleen in ons hoofd speelt, maar zich ook fysiek uit (op termijn). Een ervaring die ik zoveel mogelijk mensen wil besparen. Daar moeten we iets mee in mijn ogen.

Bewegen met plezier

Ik bied losse Supcoach sessies en pakketten aan, gericht op beweging en plezier. We gaan niet de zwaarte ‘van het probleem’ in, maar zoeken de ruimte en vrijheid op door beweging, stil zijn en contact maken met het lichaam en de natuur. Hierdoor ervaar je innerlijke rust. Door letterlijk uit je comfortzone te stappen, boost je je (zelf)vertrouwen! Die positieve ervaring neem je weer mee in je werk en relaties.

“Wat je geeft, krijg je terug”

Volg Supcoach op