Over Paula

Als eerste supcoach van Nederland (2017), was zij de laatste die dacht het zo zou lopen. Dat was voordat zij haar loopbaan in de online wereld gedag zei. Waarin hard werken de oplossing leek voor onverwerkte emoties uit het verleden. En haar perfectionisme, ingegeven door onzekerheid, daar een schepje bovenop deed. Paula vloog uit de bocht. Grenzen werden bereikt en overgegaan. Ze raakte zichzelf kwijt en haar balans. Het was een harde les. Niet eenmaal, maar tweemaal raakte Paula overspannen. Randje burn-out.

058 Edit
golf beweging symbool

De peddel als reikende hand

Inmiddels is Paula on fire. Als ervaringsdeskundige en supcoach laat zij bij velen het vuurtje weer branden. Waar Paula haar balans terugvond op het supboard – en in haar leven – deelt ze haar inzichten. Leert ze haar klanten om naar binnen te keren en doet dat het liefst buiten. Op het water. Met de peddel als reikende hand.

“Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”

  Kernwaarden

  Avontuur & vrijheid

  Verbinding

  Balans

  Ontspanning

  Vitaliteit

  Als coach is Paula iemand die:
   

  1. Gelooft in persoonlijke aandacht: alle tijd en ruimte voor jou
  2. Jou ziet voor wie je bent, voorbij lagen en maskers
  3. Zorgt voor vertrouwen en veiligheid
  4. Kijkt naar wat er wél mogelijk is
  5. Liefdevol spiegelt, eerlijk en direct is
  6. Zich snel in mensen kan verplaatsen, mede door haar levens- en werkervaring
  7. Zo veel als mogelijk – zonder oordeel luistert of het oordeel kan parkeren

  Feel the fear and do it anyway

  Maar balans betekent niet dat het nooit meer wiebelt. In een leven dat continu verandert, heeft Paula leren afkicken van controle. Het blijkt een verademing. Als gestructureerde chaoot doet ze haar best. Ballen die vallen, raapt ze weer op – en angsten stopt ze in haar rugzak. Zolang ze niet achterover valt, mogen ze er zijn. Dat licht zag ze in Portugal. Een wandelreis met allemaal vreemden was voor haar het keerpunt. Waar ze óp het water ‘als een vis in het water’ is, is dat hoog in de lucht wel anders. Met grote vliegangst stapte ze op het vliegtuig. Alleen. ‘Feel the fear and do it anyway’, is haar mantra vanaf die dag. De angst werd aangekeken en het roer ging om. De KvK was de eerstvolgende halte.

  Supcoach.nl Paula van Loon interview indeBuurt.nl Eindhoven
  golf beweging symbool

  Wie is Paula?

  Supcoach Paula van Loon zangeres Sweet n Sour min
  blad symvool

  De kunst van het leven

  Onveranderd is haar liefde voor reizen. Vlaggetjes werden over de hele wereld geprikt. Maar sinds haar moederrol, rolt de camper iets minder vaak – als ze zou willen – van zijn plaats. Reizen maakt Paula sindsdien vooral in zichzelf. De drang om zich persoonlijk te ontwikkelen, is als een tweede natuur. Ze laat zich opleiden in de emotieleer en beleefde een tiendaagse Vipassana: niet praten, niet schrijven, niks. Alleen stilte. Een meditatievorm die ‘de kunst van het leven’ wordt genoemd. De belangrijkste opleiding duurt nog even: het moederschap. Een reis op zich. De wereld opnieuw – of nog steeds – aan haar voeten, maar dan anders.

  Rockchick met het moe-dersyndroom

  Met de komst van zoontje Loet, is balans weer even een toverwoord. Het moe-dersyndroom is real. Samen met haar slaapgebrek struikelt Paula vrolijk over haar ambities. In de avond ontpopt zij zich tot rockchick – als leadzangeres van haar band Sweet ’n Sour. Staat zij haar vrouwtje voor vier mannen. Met ‘zwarte kringen’ onder haar ogen als onderdeel van de act 😉 Zingen en dansen is voor haar als zuurstof. Dan moet zelfs het supboard eraan geloven. Al zingend, danst zij op de golven.

  DANCE LIKE NOBODY IS WATCHING

  Staat Paula niet op haar supboard of het podium? Dan staat ze het liefst op de camping met haar gezin en vrienden. Rolt de camper eenmaal weer op de oprit, dan komt Paula ‘thuis’ bij een concert, op een festival – of in de karaokebar. Haar natuurlijke habitat. Dansen en zingen gaat haar dan ook beter af dan ongemakkelijke small talks. Liever neemt ze een duik in het gesprek. Of laat ze haar dansmoves spreken. Like nobody is watching.

  “You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love”

  Jim Carrey
  golf wit symbool

  Ga je mee buiten spelen?

  Als eerste supcoach van Nederland, leeft Paula inmiddels haar droom. Er-vaart ze 100% werkgeluk. Elke dag. Grenzen worden alleen nog overgegaan met de camper. Of in het vliegtuig. Want vliegen doet ze – na het overwinnen van haar vliegangst – (soms) weer. Alleen niet meer uit de bocht. Ok, ok, ze maakt echt nog wel eens een uitglijer, ze is bovenal mens. Sinds de natuur haar nieuwe kantoor is, voelt werken als buiten spelen. Precies dat gunt zij haar klanten ook. Om zich weer vrij te voelen. Te durven spelen en ontdekken. Ga je mee?

  mensen begeleidt op het water

  1 op 1 sessies

  vitaliteit & werkgeluk workshops: Fontys

  mindfulness workshops: Tint, High Vibes & Fontys

  bewuste festivals & retraites: High Vibes

  Speeddate

  • Importbrabo (sinds 1997, woonde eerder in GD & UT )
  • Perfect imperfect. Zo onhandig dat het grappig is 😉
  • Levensmotto: “Learn by doing” & “Move before you’re ready”
  • Koningin woordgrappen & pretletter
  • Zingt in rock-coverband Sweet ’n Sour
  • Schrijft en blogt als freelance copywriter
  • HD | Manifesting Generator – 4/6 Opportunistic Role Model

  FUNFACT

  • ‘Super girl’ herinnert Paula aan de tijd dat haar ouders dit lied voor haar zongen als ze naar haar supermarktbijbaantje vertrok. Toeval dat het woord SUP erin zit? 😉

  Opleidingen, cursussen & trainingen

  • 2023 – Opleiding Emotieleer | EEC
  • 2019 – Cursus Access Bars®
  • 2018 – Meditatiecursus Vipassana
  • 2017 – Persoonlijke intuïtieve ontwikkeling | Instituut CAM
  • 2016 – Training jongerencoach via Go4it!
  • 2006 – ICT Media Design, Bedr. Informatica (HBO)
  • 2002 – Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
  Supcoach.nl Paula van Loon achterkant

  Ken je de uitdrukking ‘bij de loodgieter thuis lekt de kraan’? Vast wel toch? Nou, zo was het ook bij mij. Als tekstschrijver kan ik een aardig moppie schrijven, maar over mezelf? Da’s andere koek! Met de zelfkennis die ik – gelukkig – heb, schakelde ik de hulp in van Chantal Loverbos. Bij haar rolden deze prachtige woorden moeiteloos uit de pen.

  Gratis kennismaking

  Meer weten over supcoaching?
  Of wil je een sessie boeken? Neem vrijblijvend contact op!