Supcoaching

Een leven zonder stress. Dat alles vanzelf gaat – en de dagen verlopen zoals je had voorgenomen. Als een kabbelend beekje. Met af en toe een uitschieter, want dat is het leven. Maar jij staat stevig. Aan het roer – op koers – je mentale veerkracht als kompas. Stel je eens voor…

plan een gratis kennismaking
028 scaled 1

Wil je werken aan je mentale en fysieke veerkracht? Dan is suppen altijd een goed idee. Ervaring is niet nodig. Zelfs mét, is de garantie op een droog pak er tot aan de waterkant. En mits we kunnen schaatsen, is het weerbericht voor op het supboard altijd gunstig. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding 😉 

Kalmeer je zenuwstelsel
op het water

golf beweging symbool

Ontspanning door inspanning

025 2

Een-op-een suptraject
Terug aan het roer


SOLO SUPCOACHING

Neem de peddel in eigen hand. En geef niet alleen richting aan je supboard, maar ook koers aan je leven. Terug aan het roer.

Samen met jou neem ik een duik in jouw persoonlijke hulpvraag. Al balancerend op het water, gaan we samen op zoek naar jouw balans, ontspanning en avontuur.

 

036 scaled 1

Liefdes SUP
Geef de liefde water


DUO SUPCOACHING

Spring je liever samen? Ga op avontuur met je geliefde, familielid of vriend(in) – en kom in verbinding met elkaar. Leer jezelf en de ander nog beter kennen, versterk je band en maak de mooiste herinneringen. Jij neemt je supmaatje mee, ik een extra board. Hoe meer spetters, hoe meer vreugd (of: liefde)!

017

Bewust op de sup
Offline voor (l)even


ZAKELIJKE SUPCOACHING

24/7 beschikbaar zijn, lijkt het nieuwe normaal. En waar ‘zitten het nieuwe roken is’, beland je al snel in standje overleven. Stap uit de ratrace. Kies ervoor vaker bewust offline te zijn. Ruimte om op te laden. Actieve ontspanning. Investeer jij in vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk?

Slow the fuck down

Oké, ik klink misschien wat onvriendelijk, maar ik heb wel je aandacht. Goed bedoeld. Met naar jezelf luisteren ben je namelijk gestopt, ergens along the way. Je bent in de ratrace gestapt. Als slaaf van je agenda loop je leeg – en inmiddels verlang je naar balans en ontspanning. Zonder dat je het in de gaten hebt, zijn het toverwoorden geworden. Je wilt wel, maar hoe?

Je worstelt met grenzen aangeven en je to-do lijstjes kunnen worden uitgegeven als boeken. Ergens onderaan bungelt misschien wel de allerbelangrijkste to-do: zorg goed voor jezelf.

032 scaled 1

Beweeg mee met de stroming

Het leven is geen rechte lijn. Het wiebelt. Afhankelijk van hoe het leven loopt – werk- of privé gerelateerd – gaat kabbelend water soms over in klotsende golven. Met moeite houd je het hoofd boven water. Raak je overspoeld. De balans is weg, je staat niet meer stevig.

Hoe wiebelig stap jij op de plank? Wat je denkt – en voelt – zo sta je ook op het supboard. Het water daagt je uit, net als het leven. Met welke levensvraag jij ook op de plank stapt, geen thema is te zwaar. Blijven drijven is het probleem niet. Maar drijf je in de goede richting? Tegen de stroom in, of volledig uit de richting? Gedragen door de plank, begeleid ik je naar de uitgangssituatie waarin je uiteindelijk gedragen wordt door jezelf.

Pinky promise.

 

Luister naar je lijf

Op het water inspireer en leer ik je om vanuit vrijheid keuzes te maken. Te kiezen voor balans, door uit dat drukke en overweldigende leven te stappen. De natuur in, om op het water weer in contact te komen met je eigen natuur. En te gaan bewegen en handelen vanuit een natuurlijke flow – ingegeven door wat je lijf je vertelt. 

Ben je er klaar voor om te luisteren?

Want wat begint met fluisteren – vage spannings- en pijnklachten -, kan overgaan in een lijf dat tegen je schreeuwt om aandacht: chronische pijn, overspannen of burn-out. Voorkomen is beter dan genezen. 

golf wit symbool

Actieve ontspanning
Ontspanning door inspanning

Ontspanning wordt vaak geassocieerd met rust, als tegenhanger van inspanning. Tegelijkertijd ervaren we – door fysiek in beweging te komen – dat er mentaal ook beweging ontstaat. Er komt ruimte in je hoofd. Ruimte voor nieuwe inzichten en inspiratie, waardoor je mentaal ‘in z’n vrij’ komt te staan.

Waar hoofd en lijf onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, is het – wil je écht kunnen ontspannen – nodig dat beide ‘gekieteld’ worden. Supcoaching, coaching door middel van suppen, combineert inspanning en ontspanning tot die ideale mix.

mensen begeleidt op het water

1 op 1 sessies

vitaliteit & werkgeluk workshops: Fontys

mindfulness workshops: Tint, High Vibes & Fontys

bewuste festivals & retraites: High Vibes

Therapie op het water

Praten over je problemen helpt. Altijd. Maar erbij bewegen is nog veel effectiever. Uit je hoofd, in contact met je lichaam. Het bewezen effect van water doet de rest. Je zenuwstelsel kalmeert als vanzelf. Uit deze eigen ervaring is het supcoachen ontstaan. Inmiddels hebben vele klanten hun balans op het supboard – en in hun leven – (terug) gevonden.

Waarom het water op? Herken je de euforie bij het zien van het blauw aan de horizon wanneer je de zee nadert? Of het rustgevende geluid van een fontein: water lonkt. Onderzoeken zijn het eens. Omgeven zijn door water heeft een positieve invloed op je mentale welbevinden. Het werkt rustgevend, maakt gezonder en gelukkiger: *battery loading*…

Water als helende kracht

afbeelding rond gradient1
SUPcoach Eindhoven

Waarvoor stap je bij mij op de sup?

 • Persoonlijke aandacht: alle tijd en aandacht voor jou(w verhaal)
 • Leren omgaan met stress, overspannenheid of burn-out (preventie én herstel)
 • Fysiek en mentaal sterker worden
 • Angsten overwinnen
 • Je (zelf)vertrouwen vergroten
 • Contact maken met je lichaam en gevoel
 • Ontspanning en rust in je hoofd
 • Balans (her)vinden
 • Hooggevoeligheid (h)erkennen
 • Inzichten en keuzes maken
 • Twijfels over werk/relatie
 • Weer/meer avontuur in je leven
 • En vooral: plezier!

We varen jouw koers.

Voor welke elementen kies jij?

 • Coachingsvragen behandelen
 • Balans en/of yoga oefeningen
 • Mindfulness & meditatie
 • Ademhalingsoefeningen
 • Floaten
 • Stilte momenten
 • Muziek, zang & stembevrijdingsoefeningen
 • Ergens aanmeren, stil liggen/zitten op het supboard of aan de waterkant en evt. wat eten en drinken
 • Afstappen, stukje wandelen en weer het water op
033 scaled 1
golf wit symbool

Hoe ziet een supcoaching sessie eruit?

Geen enkele tocht is hetzelfde, maar altijd op maat. Zonder vastomlijnd plan gaan we met de stroom mee. We varen op jouw gevoel – jouw behoefte bepaalt de koers van de sessie. Wil je praten, dan praten we. Wil je rust, dan zijn we stil. Mogelijkheden zijn er in overvloed.

Ik spiegel je als het water, leg mijn vinger snel op de zere plek. Intuïtief werk ik met wat we tegenkomen op het water – de omgeving, obstakels en het weer – zoals we ook dingen tegenkomen in het leven. Zodat jij stevig staat. En laten we onszelf ook niet te serieus nemen. Humor is inbegrepen, lachen niet uitgesloten. Alles om optimaal te ontspannen.

spetters symbool

Reviews

Gratis kennismakingsgesprek

Interesse in een vrijblijvend gesprek?
Samen met jou bespreek ik graag wat ik voor je kan betekenen.