FAQ – Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact met me op te nemen. Ik help je graag!

 

1. Hoe groot is de kans dat ik in het water val?

Suppen is een watersport en daarbij kun je nat worden. De kans op te water raken is niet groot, maar wel aanwezig. Daarom moet je sowieso kunnen zwemmen. Ik kan je niet garanderen dat je niet valt, maar de ervaring leert dat van de 10 mensen die met mij meegaan er maar 1 in het water valt. Vaak ook nog op het eind, wanneer de concentratie weg is of men overmoedig raakt. Ik leer je hoe je jezelf op kunt vangen op je supboard, mocht je uit balans raken. En als je echt heel erg wiebelt en dreigt te vallen, ga je toch lekker zitten? Niks aan de hand!

 

2. Wat voor soort supboards gebruik je? En zijn deze stabiel genoeg om op te staan (met veel gewicht)?

Ik maak gebruik van inflatable boards, deze kan ik oprollen en gemakkelijk meenemen. Het kan zijn dat ik je vraag om je supboard op te pompen (max. 15-30 minuten). Heb je meteen een goede warming-up gehad! 😉 De supboards die ik gebruik, kunnen een gewicht tot 120 kilo dragen. Ze zijn zeer stabiel.

 

3. Wat trek ik aan?

Trek sportieve, lekker zittende kleding aan wat nat en/of vies mag worden. Houd rekening met het weer. Neem eventueel een vest/(regen)jas mee voor als het kouder wordt onderweg of als het gaat regenen. Over het algemeen sup je in een langere (jogging)broek/ legging bij frisser weer en in korte broek of bikini bij warmer weer. Bij koelere temperaturen is het aan te raden om (waterdichte) schoenen aan te trekken. Je voeten koelen het snelst af. Sneakers is ook prima en op blote voeten suppen kan en mag ook. Keuze is aan jou ????

 

Bij wat frissere temperaturen is het ook mogelijk om een wetsuit aan te trekken. Ik heb 1 wetsuit in mijn bezit: maat 36. Deze mag je gebruiken/lenen. Je kunt ook een wetsuit huren, maar over het algemeen is dit niet nodig. Denk aan schaatsen vroeger, hiervoor kleedde je je ook warm aan en door de beweging heb je het snel warm.

 

4. Wat neem ik mee?

Een extra setje kleding, sokken, schoenen en een of meerdere handdoeken. Deze kun je bij mij achterlaten in de auto.

 

Wat te drinken en eten voor onderweg, zoals een fles water, een stuk fruit of energiereep. Verder kun je een zonnebril, pet en zonnebrandcreme meenemen bij mooi weer. Een rugzak/tas om alles in te doen kan ook handig zijn. Je kunt dit meenemen op het supboard.

 

5. Wat doe ik met waardevolle spullen?

Je waardevolle spullen berg je op in je eigen auto, neem je mee in een tas op het water of kan ik voor je opbergen in mijn auto. Weet wel dat ik niet aansprakelijk ben in het geval van inbraak of diefstal.

 

Heb je een dure (zonne)bril? Zorg dan dat deze niet afvalt en haal eventueel touwtjes waarmee je ‘m om je nek kunt hangen. Ik ben niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van je spullen, evenmin als letsel (lees hiervoor even mijn algemene voorwaarden door).

 

6. Wat als het regent?

De supsessie wordt alleen gecanceld of verplaatst in geval van zware regen, wind, stroming of onweer. Het weer houd ik in de gaten. Bij twijfel bespreek ik met je of we het door laten gaan. Kan het niet doorgaan? Dan maken we een nieuwe afspraak.

 

7. Wat als ik in het water val?

Dan klim je weer op je supboard. Ik ben officieel SUP instructeur en heb als onderdeel ook reddingszwemmen gehad. Ik help je mee op je supboard en begeleid je naar de kant, wanneer nodig. Over het algemeen droog je snel op en raak je niet onderkoeld. Je neemt droge kleren mee, zodat je naderhand comfortabel naar huis kunt gaan.

 

8. Ik ben niet zo sportief, kan ik meedoen?

Ja, je kunt met een gerust hart meedoen. Ik stem af op jouw energieniveau en tempo. Kun je niet de hele tijd staan? Dan ga je lekker zitten (op je knieën of met je benen vooruit).