Media

Al enige keren mocht ik vertellen over suppen en Supcoach. Zo ben ik geïnterviewd door:

Als ervaringsdeskundige aan het woord over burn-out:

Volgens Paula van Loon (33), ervaringsdeskundige en Supcoach van mensen die met een burn-out kampen, spelen aard en karaktereigenschappen inderdaad een rol bij het krijgen van een burn-out. Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid, loyaliteit, perfectionisme: mensen die hoog scoren op deze kwaliteiten, lopen een hoger risico om oververmoeid te raken. “Wat voor de één stress is, is dat voor de ander niet”, zegt ze. Dit maakt het vaak lastig om over burn-out te praten: niet iedereen begrijpt het even goed.” Daarnaast merkt ze op: “Naast bovengenoemde eigenschappen zijn kunstenaars en mensen die in de culturele sector werken vaak gevoeliger dan gemiddeld. Hun zintuigen staan op scherp: ze staan erg open voor indrukken van buitenaf, inspiratie…” Het is paradoxaal dat juist deze gevoeligheid, hetgeen waar creatieve mensen in excelleren en wat een vereiste is voor hun baan, tegelijk ook kan leiden tot uitputting en uitval.

“Meer rust inbouwen is cruciaal. Een burn-out is mentale uitputting die zich fysiek uit; om balans te herstellen, helpt het om te gaan bewegen en aandacht voor het lichaam te hebben. Zo zet ik als Supcoach Stand Up Paddling in om mensen in contact te brengen met hun lijf. Door te bewegen, zit je minder in je hoofd, hetgeen waar een burn-out mede door veroorzaakt wordt. Daarbij werkt natuur en water heel kalmerend op ons systeem. Er komt ruimte voor ontspanning en inzichten, waarmee je mogelijk andere keuzes durft te maken in je (werk)leven”, aldus Supcoach Paula

Live in de uitzending ‘Lekker Weekend’ van Omroep Brabant mocht ik vertellen over mijn werk als Supcoach. Vanaf 13 minuten – na Miracle van Ilse de Lange – ben ik te horen.

Het Eindhovens Dagblad bracht de Happiness SUP in beeld, een event wat ik heb georganiseerd tijdens de Dutch Happiness Week.